Tutustu Arkkenin omaan tehtaaseen Salossa

Arkkenin toiminnan sydämessä on oma Salon tehtaamme, jossa jokainen keittiö syntyy taidokkaana suomalaisena puusepäntyönä. Oma tuotantomme mahdollistaa poikkeuksellisen joustavuuden ja tinkimättömän laadun, olipa kyseessä sitten haastavat keittiöratkaisut tai uniikit yksityiskohdat. Meidän erikoisalaamme ovat upeat viilupinnat, massiivipuun kauneus ja käsin sävytetyt pinnat, jotka tekevät keittiöstäsi aidosti yksilöllisen.


Tehtaamme koostuu useasta eri työosastosta joissa työskentelee kymmenestä alan huipputekijästä koostuva työyhteisö. Tuotantoprosessia ohjaa digitaalinen tuotannonohjausjärjestelmä, joka pitää huolen siitä, että kaikki työvaiheet toimivat saumattomasti yhteen. Tällä tavalla pystymme varmistamaan, että jokainen tuote valmistetaan ajallaan, tarkasti ja laadukkaasti läpi koko tehtaan.

1. Tilauskäsittely

Kun asiakastilaus saapuu tehtaalle, aloitamme huolellisen tilauskäsittelyn varmistaaksemme, että kalustekokonaisuus täyttää kaikki vaatimukset ja odotukset. Ensimmäisessä vaiheessa tarkistamme käytettävät materiaalit ja varmistamme, että mitoitukset vastaavat tilan erityispiirteitä, jolloin kalusteet sopivat täydellisesti niiden suunniteltuun ympäristöön. Lisäksi käymme läpi kodinkoneiden sekä valittujen mekanismien, kuten saranoiden ja liukukiskojen, toimivuuden ja yhteensopivuuden kokonaisuuden kanssa.

Tilauskäsittelyn yhteydessä kiinnitämme erityistä huomiota mahdollisiin erikoisratkaisuihin tai haastaviin rakenneratkaisuihin. Näin varmistamme, että kaikki teknisesti vaativat yksityiskohdat ovat tarkkaan suunniteltuja ja toteutettavissa. Tämä huolellinen prosessi varmistaa, että lopputuloksena on juuri asiakkaan toiveiden mukainen, toimiva ja laadukas kalustekokonaisuus.

2. Koneosasto

Tuotannon käynnistyessä kiintokalusteiden valmistus aloitetaan koneosastolla, jossa hyödynnetään modernia ja tehokasta konekantaa. Nämä edistykselliset laitteet mahdollistavat erilaisten levymateriaalien tarkasti ja laadukkaasti tapahtuvan työstön, mikä tekee monimuotoisten kalustekokonaisuuksien valmistamisesta sujuvaa ja tehokasta.

Suurin osa tilauksen komponenteista, kuten runko- ja pintakäsiteltävät osat, valmistetaan nestaavalla CNC-työstökeskuksella, joka mahdollistaa erittäin tarkan ja kustannustehokkaan prosessin. Valmiit komponentit viimeistellään reunalistoittamalla ne asiakkaan toiveiden mukaisesti joko ABS-muovilla tai viilunauhalla, mikä antaa tuotteelle siistin ja huolitellun ulkonäön sekä parantaa sen kestävyyttä.

3. Puuosasto

Puuosastollamme valmistetaan kalustekokonaisuuksiin monimuotoisia ja yksilöllisiä puutuotteita, joita tehdään useista eri puulajeista. Puuosastolla valmistetaan muunmuassa kehäovia, puisia profiili vetimiä, lokerikkoja, puutasoja sekä muita erityisratkaisuja, jotka vaativat puun monipuolista työstämistä.

4. Kasausosasto

Koneosastolla valmistetut komponentit siirtyvät kasaamoon, jossa ne viimeistellään ja kootaan valmiiksi moduuleiksi, kuten kaapeiksi. Kasaamossa huolehditaan siitä, että jokainen osa sovitetaan tarkasti paikoilleen ja kokonaisuus on laadukkaasti koottu. Tässä vaiheessa moduulit varustetaan myös tarvittavilla mekanismeilla, kuten saranoilla ja liukukiskoilla, sekä asennetaan vetolaatikot ja muut liikkuvat osat. Näin varmistetaan, että kalusteet ovat valmiita käytettäväksi ja täyttävät sekä toiminnalliset että visuaaliset vaatimukset.

5. Maalausosasto

Pintakäsittely on taitoa ja tarkkuutta vaativa työvaihe, ja Arkkenin tehtaalla varmistamme laadun pitämällä huolta siitä, että yhden tilan kaikki pinnat käsittelee aina sama henkilö. Tämä takaa ehyen ja yhtenäisen kädenjäljen. Maalatut ja lakatut tuotteet pintakäsittelemme kokonaisuudessaan omassa maalaamossamme, jossa pystymme toteuttamaan monipuolisia ratkaisuja. Erikoissävyjen lisäksi tarjoamme laajan valikoiman vakiosävyjä niin maalattuihin kuin petsattuihin viilutuotteisiin, ja nämä voidaan viimeistellä erilaisilla pintastruktuureilla asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Erityisen vaativat pintakäsittelyt suoritetaan siihen tarkoitetussa täysin pölytiiviissä maalauskammiossa, mikä varmistaa korkealaatuisen ja virheettömän lopputuloksen. Näin pystymme takaamaan, että jokainen pintakäsitelty kaluste vastaa tiukkoja laatuvaatimuksia ja kestää käytössä sekä aikaa että kulutusta.

6. Laadunvalvonta ja pakkaus- sekä lähettämöosasto

Tehtaallamme viimeinen työvaihe ennen toimitusta on tilauksen valmistelu lähetysvalmiiksi asiakkaan toimitusosoitteeseen. Kasaamosta valmistuneet kaapit sekä maalaamosta saapuneet pintakäsitellyt tuotteet käyvät läpi tarkan laatutarkastuksen, jotta varmistamme niiden virheettömyyden ja korkealaatuisen työnjäljen. Tämän jälkeen tuotteet pakataan huolellisesti kuljetuslavoille ja suojataan asianmukaisilla materiaaleilla, jotta ne säilyvät moitteettomassa kunnossa kuljetuksen aikana.

Pakkausvaiheessa kerätään myös kaikki tilaukseen kuuluvat pien- ja oheistarvikkeet, kuten vetimet, saranat tai muut asentamista varten tarvittavat osat, varmistaen, että asiakkaalla on kaikki tarvittava kalusteiden käyttöönottoon heti toimituksen jälkeen. Näin takaamme, että tuotteet lähtevät tehtaalta täydellisinä ja valmiina asennettavaksi.

7. Tuotekehitysosasto

Mallistomme laaja valikoima, joka kattaa keittiökalusteista monipuolisiin vaatehuoneratkaisuihin, edellyttää jatkuvaa ja tarkkaa tuotekehitystä. Tuotekehitysosastollamme keskitymme jatkuvasti tutkimaan ja kehittämään uusia rakenteellisia ratkaisuja sekä varustelumahdollisuuksia ja tämän pohjalta luomme innovatiivisia ja käytännöllisiä kalusteratkaisuja, jotka täyttävät korkeimmatkin laatu- ja toiminnallisuusvaatimukset.

Terveisiä Arkkenin tehtaalta!

Oletko valmis toteuttamaan unelmiesi keittiön? Varaa oma suunnitteluaikasi, kuulet miten se onnistuu.

Kaksi lehteä vesi lasissa keittiön pöydällä