Tutustu Arkken keittiöön Habitaressa 2024 osana Naapurit aluetta!

Arkkenin Habitare-keittiön on tänä vuonna suunnitellut muotoilija Anna Pirkola osaksi Naapurit-osastoa.

Pirkolalle keittiössä tärkeää on korostaa keittiötä kodin sydämenä ja luoda siitä perheelle yhteisöllinen ja eri tilanteisiin mukautuva tila. Pirkolalle keittiön suunnittelussa keskeisenä teemana ovat myös tyylikäs toiminnallisuus ja estetiikka, mikä heijastuu vahvasti myös hänen Habitareen Arkkenille suunnittelemassaan keittiössä.  

Toiminnallisuutta ja tunnelmaa  

Pirkolan suunnittelemassa Habitare-keittiössä yhdistyvät yllättävät värisävyt ja materiaalit. Keittiö on suunniteltu yksinkertaiseksi ja hieman leikkisäksi, heijastaen tämän vuoden Habitare-teemaa "Layers". Teeman mukaisesti keittiössä yhdistyvät erilaiset pinnat, kuten Arkkenin uudet materiaalit sorvattu koivu ja tumman siniseksi petsattu saarni kaapeissa sekä ruostumattomasta teräksestä valmistettu taso.  "Hyvin ohut metallitaso on yhdistetty paksuun puutasoon – puu pitää tunnelman lämpimänä", Pirkola kertoo materiaalivalinnoista. "Nautin ruoanlaitosta, joten haluan, että keittiö ei ole vain kaunis, vaan myös todella toimiva", hän lisää. Riittävästi laskutilaa, hyvä valaistus ja kaikki helposti saatavilla ovat avainasemassa.

Naapurit Habitare: Yhteisöllinen asuminen  

Keittiö on osana Habitare Naapurit-messualuetta, jonka Pirkola on suunnitellut yhteistyössä Ulla Koskisen kanssa. "Visiona on esitellä, kuinka saman pihapiirin asunnot, jotka vaihtelevat kooltaan, yhdistävät eri sukupolvia ja asukkaita erilaisissa elämäntilanteissa", Pirkola kertoo. Näyttely tarjoaa mahdollisuuden pohtia kotien monimuotoisuutta ja arjen elämisen tapoja, samalla kun se haastaa perinteiset käsitykset asumisesta.  

Pirkolan ajatuksia Naapurit-alueesta: "Koti, tai kodinomainen tila, joka on suunniteltu muokattavaksi aina perhetilanteen mukaan". Hän toivoo alueen  inspiroivan ja tarjoavan uusia näkökulmia, jopa yllätyksiä.  

Uusi elämä vanhassa kodissa  

Habitaren jälkeen keittiö muuttaa Pirkolan omaan kotiin, 70-luvulla rakennettuun rivitaloon, tuoden mukanaan raikkaan tuulahduksen ja uudenlaista toiminnallisuutta. "En malta odottaa, että pääsen kokkailemaan uudessa keittiössä", Pirkola iloitsee. Keittiö on suunniteltu sopimaan täydellisesti Pirkolan perheen tarpeisiin ja elämäntyyliin, tarjoten samalla mahdollisuuden mukauttaa sitä tulevaisuuden tarpeiden mukaan. Pirkolan perheelle ruoanlaitto on yhteinen intohimo. Uudessa keittiössä tullaan viettämään aikaa yhdessä, kokeilemaan uusia reseptejä ja nauttimaan herkullisista illallisista ystävien ja perheen kanssa. "Yhdessäoloa, rentoutumista ja hauskoja kokeiluja", Pirkola unelmoi. Keittiö tulee olemaan paikka, jossa luodaan uusia muistoja ja jaetaan tärkeitä hetkiä läheisten kanssa.  

Kuvat: Katri Kapanen

Oletko valmis toteuttamaan unelmiesi keittiön? Varaa oma suunnitteluaikasi, kuulet miten se onnistuu.

Kaksi lehteä vesi lasissa keittiön pöydällä